Prodajom slikovnice „Slonić Nonić i izgubljeni pilić“ skupljaju se donacije za Udrugu Breza. Odričemo se dobiti i svu zaradu od prodaje slikovnica doniramo za potrebe korisnica Udruge Breza.

O UDRUZI BREZA

Udruga za rad s mladima „Breza“ osnovana je 2001. godine s ciljem pružanja podrške mladima koji su izašli iz ustanova socijalne skrbi, a nisu imali kamo. U sklopu Udruge, u selu Čepinski Martinci nedaleko od Osijeka djeluje Socijalno-terapijska zajednica za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od 14 do 21 godine.

Trenutno imaju 12 korisnica koje odgajaju za samostalan život. U Zajednici korisnice žive, pohađaju škole i uče osnovne obiteljske vještine – poput vođenja kućanstva, obrade vrta, izrade svijeća i ukrasnih predmeta od drveta, a sve to pod stalnim nadzorom i vodstvom stručnoga tima.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike samo djelomično i vrlo neredovito financira Zajednicu (smještaj korisnika), dok se ostala sredstva nabavljaju putem donacija i sponzorstava, ali i vlastitom proizvodnjom (voće, povrće, svijeće, ukrasni predmeti, adventski vijenci, anđeli od drveta).

Budući da su potrebe i želje njihovih korisnica veće od financijskih mogućnosti na koje zakonom imaju pravo, svaka donacija im puno znači.

Budimo prijatelji Udruzi Breza, budimo prijatelji njenim korisnicama!
Na kraju krajeva, svi smo jedna velika obitelj na ovome svijetu 🙂